Upplev ett helt nytt sätt att laga mat hemma. Logga in eller Registrera ny användare. Lycka till!
Genom att logga in, godkänner du vårt
Vilkor
och
Integritetspolicy
Fyll i din epost och kontrollera din mail, när du klickat på länken i eposten verifieras din epost och efter detta kan du byta lösen ord.
|
Jag lagar mat för
|
||
|
3 | st |
|
3 | dl |
Tillbehör, Rotfrukter, Vegansk, Fritera
|
Ta fram en kastrull med lock och förvärm oljan till 160-170 grader C.
OBS! Viktigt att ha locket framme om det skulle råka ta eld i oljan, kväv då med elden locket!
Borsta rent alternativt skala jordärtskockockorna och skiva dem tunt (1-2 mm) med en mandolin eller vass kniv.
Ju tunnare chips desto sprödare.
Skölj chipsen i kallt vatten och torka dem torra med en handduk eller med hushållspapper, viktigt att det inte kommer vatten i den heta oljan.
Frityrolja Jordärtsskocka
Prova först temperaturen på oljan med ett chips som ska bli gyllenbrunt på ca. 2-3 minuter.
Ta upp provchipset och lägg i de övriga när oljan har rätt temperatur. Fritera tills chipsen är fint gyllenbruna, ta då upp dem med en hålslev eller med matpincett.
Lägg dem på ett hushållspapper och salta direkt.
På bilden ses hela skalan från ljusaste, mjuka, chips till svartbrända så lägg dig någonstans i mitten!
Salt