Blodpudding är enkelt att ha hemma och kräver ingen större kunskap för att steka i stekpanna, gärna kryddad med timjan. Ibland är det dock enklare att förbereda blodpudding till flera personer genom att ugnssteka den och här kommer ett recept för att lyckas med det!
Värm ugnen till 225 grader på snabbvärme och smörj en ugnsplåt med smör.
Skiva blodpuddingen i ca. 1-1,5 cm tjocka skivor. Krydda den eventuellt med torkad timjan om du har (inget krav).
Smör
Blodpudding
Steg 2
7 Min
När ugnen är varm, sätt in plåten högst upp i ugnen.
Tiden är beroende av din ugn och ett bra riktmärke är 6-8 minuter med vändning efter halva tiden.
Om det är svårt att få en fin yta kan grill på svagaste effekten funka, var dock försiktig så att blodpuddingen inte bränns för hårt.
Steg 3
2 Min
Klart, varmhåll på svag värme fram till servering.
Här finns det kakor!
Vi använder enhetsidentifierare, så kallade cookies, för att anpassa innehållet och annonserna till användarna,
tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare
och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.
Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat
in när du har använt deras tjänster. Du godkänner våra cookies vid fortsatt användande av vår webbplats."